#До Міжнародного дня дитячої книги

Починаючи з 1967 року за ініціативою та рішенням Міжнародної ради дитячої книги (IBBУ) 2 квітня, в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена, відзначається Міжнародний день дитячої книги. Цей день нагадує про важливу роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.

Ганс Крістіан Андерсен був неперевершеним казкарем, проте він писав не тільки для дітей. Він хотів, щоб його казки читали і дорослі.

В історії літератури мало знайдеться письменників, які б заслуговували на звання: «Великий казкар» чи «Король казок».

У казках Г. К. Андерсена добро і любов перемагають, але інколи його твори залишають легкий смуток і роздуми. Після читання хочеться помовчати, побути сам на сам зі своїми почуттями, а потім знову повернутися до книжки. Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде нас по своїй казковій країні і спонукає думати і співпереживати.

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.